Takatalvi yllätti Italiassa

Tuskin olin huomannut, että ensimmäiset kukinnot kirsikkapuussamme olivat näyttäytyneet,  kun jo  lämpömittari alkoi laskea jopa neljään asteeseen illalla.  On taas pitänyt lämmittääkin ja laittaa päälle kaikki pässin pökkimät. Tätä meidän huoneistoa, jossa on korkeat huoneet, viisi peräkkäin jonossa, kun ei mikään lämmitä.  (Kesällä onkin sitten aika pitkään sisällä mukavan viileää.)

Kevät oli jo pitkällä ja etuajassa, mutta jo etukäteen ennustettiin takatalvea. Ja nyt  ollaan huolestuneita siitä, miten käy viljelysten ja hedelmäpuiden.  Nyt ennustetaan maanviljelykselle suuria tappioita, ja vihannesten ja hedelmien hinnatkin varmasti nousevat roimasti. 

Täällä meillä päin ei juuri lunta ole näkynyt, mutta - kumma kyllä - kuten televisiossa näytettiin, etelämpänä Apulian suunnalla on maa ollut ihan valkoisena.  Toivottavasti  sääennusteet pitävät paikkansa ja saamme pian takaisin lämpimän kevätauringon.

Onneksi sentään italialaistoimittajan kaappaus Afganistanissa päättyi hyvin.  On pakko nostaa olematonta hattua näille kolleegoille, jotka henkensä kaupalla hankkivat uutisia.  En usko, että itsestäni sellaiseen olisi.  Ymmärtääkseni tämäkin vapautettu mies aikoo palata pian sinne takaisin.