Temppu ja miten se tehdään

 

Nainen oli tilapäisesti töissä toisessa kaupungissa.  Kerran hän halusi yllättää miehensä, jonka hän tiesi olevan menossa virkamatkalle Pariisiin. Tultuaan yhteiseen kotiin hän näki kirjoituspöydällä kaksi lentolippua. Hän ilahtui kovasti yllätyksestä, jonka mies oli hänelle järjestänyt.
       Mutta tutkiessaan lentolippujen päivämääriä, hän huomasi samalla, ettei toinen lippu ollutkaan kirjoitettu hänelle, vaan tuntemattomalle naiselle, joka aivan ilmeisesti oli hänen miehensä rakastajatar.  Ei sitä mitenkään muullakaan lailla voinut tulkita. Nainen kiirehti äkkiä pois huoneistosta,  ja saman tien hän keksi pirullisen kostosuunnitelman.
       Juuri kun mies oli astumassa lentokoneeseen rakastajattarensa kanssa, petetty vaimo riensi uudelleen huoneistoon, jota hän piti jo entisenä kotinaan. Siellä hän näppäili numeron 144, joka on yksi niin kutsutuista seksipalvelunumeroista,  hintana puolitoista euroa minuutissa.  Sitten hän laski luurin pöydälle, missä se sai maata kaksi viikkoa puputytön toistaessa loputtomiin eroottisia sanomiaan tyhjälle huoneelle.
       Puhelinlaitoksen lahjomattomat mittarit kirjasivat kohti pilviä nousseet sykäyslukemat.  Mies oli pyörtyä, kun lasku tuli muutaman viikon kuluttua tähtitieteellisine lukemineen. Hän soitti puhelinlaitokselle, jossa vahvistettiin lukemat. Mitään erehdystä ei ollut sattunut. Itse asiassa virkailija totesi huonosti nauruaan pidätellen, että kone oli kirjannut tosi pitkän puhelun seksipalvelunumeroon.
       Silloin miehellä välähti:  asialla oli ollut vaimo. Hän yritti viedä asian oikeuteen, mutta siellä sitä ei otettu edes käsittelyyn. Olihan vaimolla avaimet huoneistoon ja siten pääsy puhelimeenkin. Sitä paitsi hän oli vielä vaimo lainkin mukaan. Mitään rikosta ei siis ollut tehty.
      
Mies maksoi laskua vähittäismaksulla, jollei maksa vieläkin. Ainakin kerran kuussa,  maksun erääntyessä  hän muistaa vaimoaan,  joka oli alkanut uuden elämän toisessa kaupungissa.  (RVC)


PS. Lue myös Temppu ja miten sitä ei tehdä  Vanhan harpun blogissa.