Täystuho Täysikuun tahdissa <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Opiskeluaikanani 1970-luvun alkupuolella asuin perheeni kanssa Ida Ahlbergintien opiskelija-asuntolassa.  Usein lauantaisin pidimme bileitä yläkerrassa asuvien Leilan ja Juuson luona. Levylautasella oli säännöllisesti Olavi Virtaa,  jonka laulamat iskelmät olivat meidän kaikkien suosikkeja.  Erityisesti mieleeni on jäänyt Toivo Kärjen säveltämä ja Reino Helismaan sanoittama Täysikuu, jonka tahdissa tanssimme yleensä monta kertaa samankin illan mittaan.  

 

Noista ikimuistoisista bileistä on jäänyt hämärästi, mutta pysyvästi mieleen se kerta, jolloin olimme nauttineet kohtalaisesti miestä väkevämpää ja lopulta tanssimme joka iikka alusvaatteisillamme.  Ei sentään ihan alasti.

 

Kaikki sai alkunsa siitä, kun Rilli tanssi yhden Paven  kanssa,  jolla oli jalassaan kauniin siniset vakosamettihousut. Kuinka ollakaan yksi nuoren miehen housujen takataskuista repsotti pahasti, ja mikä mielenhäiriö liekin saanut Rillin repäisemään tuon  taskun irti housuista.

 

Ja  kuinka ollakaan pian koko porukka oli Paven housujen kimpussa niitä repimässä, niin että  ihananvärisistä housuista  ei lopulta ollut enää jäljellä muuta  kuin riekaleita. Ja Pave, joka ei asunut kyseisessä opiskelija-asuntolassa, joutui palaamaan kotiin Rillin miehen Repen luovuttamissa housuissa.

 

Suomalaiset tangot soivat usein täällä Italiassakin. Myös italialaisella miehelläni on tällä hetkellä autossaan CD, jossa on kokoelma Saksassa äänitettyjä suomalaisia tangoja, jonka meille toi kerran tuliaisena Saksassa asuva tyttäreni. Mukana kokoelmassa on tietysti myös tuo Täysikuu. Se on niin ihanaa ja tunteellista. Nostalgista ja hiukan surullistakin.  

 

Täysi kuu, sä ihme suurin olet öisen taivahan. Täysikuu, kun avaruuden puet loistoon hopean, saat nähdä vain sä rakkauden, sen hetket riemukkaat, mut kiertää kylmää tietäsi niin yksin sinä saat. Jne.

(RVC)

 

PS.  Tarinassa esiintyvien henkilöiden nimet ovat keksittyjä.